Portfolio

Hospice House, Hospice of Spokane

meditation room leaf tribute signage entry overall with signage interior courtyard window seating

This new facility was designed to provide palliative care for terminally ill patients. Located on Spokane's lower South Hill, 12,000 square foot "Hospice House" was designed to appear homelike and fit into its residential neighborhood.

The House was designed as much for the needs of the patients, family and close friends as it was for the patients. The plan layout and interior design provide an environment where a patient or family member can immediately feel comfortable and at home. This is accomplished by room scale and warm interior finishes. Places for quiet contemplation and places for casual interaction are both provided.

The facility includes 12 private rooms arranged around an atrium which includes a dining room and central nursing station. Each room has its own patio, accessible for bedridden patients, and provides ample space for family members to have extended visits with the patient.

 

"The Hospice House is a lovely, home-like environment, designed for dying patients and their families. The setting is a beautiful and calming space where all feel welcomed from the moment they enter the building. Our hope is that the Hospice House will be a place where patients and families experience healing and peace long into our future. What was most important to us in working with an architect was to have someone who really listened. We were extremely satisfied with the process of building the Hospice House and we have been extremely satisfied with the finished product."

Gina Drummond, CEO, Hospice of Spokane

← Back to the Portfolio page